Saturday, January 09, 2010

Echoes From Transcendence Evening - noi detalii

Comunicat 07.01.2010
ECHOES FROM TRANSCENDENCE EVENING


Pe data de 24 ianuarie, in selecta locatie The Silver Church Club, Calea Plevnei Nr.61, organizatorii Kogaionon & DonisArt prezinta, in premiera, o Seara Speciala dedicata elitei muzicale underground autohtone!

Prima alegere se numeste THY VEILS iar Daniel Dorobantu, mentorul acestui concept, a decis ca pentru aceasta seara sa aduca sub lumina reflectoarelor si pe cativa din colaboratorii cu care a realizat ultimul album. Este vorba de “Mountain And Cloud”, un CD ce a aparut oficial chiar astazi si despre care puteti afla toate detaliile, inclusiv audio, pe http://thyveils.bandcamp.com. Este un material conceptual, ce insumeaza 4 piese, cca o ora, care dezvolta o aura Landscape Music remarcabila! Puteti asculta, in cel mai inspirat si inedit mod, o combinatie stranie de keyboards cu chitara, trompeta, instrumente de percutie indiene, didgeridoo si chiar voci feminine! Sunetul THY VEILS dezvolta o dimensiune misterioasa, greu de patruns sau perceput la o ascultare superficiala insa perfecta pentru meditatie sau evadare din cotidian! Efectul minimalist al unor instrumente sau sample-uri pune in valoare si mai mult armonia acestui concept muzical care se bazeaza in egala masura si pe latura vizuala, Daniel fiind un artist incontestabil ce stie sa manipuleze imaginea in cea mai abstracta si, poate, retorica forma!

THY VEILS este primul proiect Dark Ambient infiintat in Romania, in urma cu 15 ani, iar cel de-al 5-lea album dovedeste o maturitate rarisima pentru intreaga noastra scena Dark Ambient. Este un material ce se adreseaza in principal fanilor trupelor promovate de Cold Meat Industry, Rage in Eden, Cyclic Law, Eibon, dar si tuturor celor ce accepta impletirea de muzica si imagine ca pe o reala si introvertita provocare.

DORDEDUH este o trupa infiintata de Hupogrammos si Sol Faur in urma despartirii de NEGURA BUNGET, in vara anului trecut. Este prima oportunitate pentru fanii Black Metal autohton sa vada la lucru acest nou grup timisorean, intr-o formula extinsa cu invitati diversi. A existat si inca exista o intreaga dezbatere despre existenta sau inexistenta unei continuitati conceptuale intre muzica DORDEDUH si NEGURA BUNGET.

Pana acum nimeni nu a avut ocazia sa afle care este adevarul…

Organizatorii au hotarat impreuna cu muzicienii sa arate, in premiera, tuturor fanilor de sonoritati Metal, care este adevarata identitate DORDEDUH!

Desi trupa este la inceput de drum, casa de discuri germana Prophecy Productions le-a oferit deja un contract, albumul de debut urmand sa apara in acest an. Mai mult, in foarte scurt putin timp va aparea si un EP, format din doua piese distincte, ce vor contura barierele stilistice intre care penduleaza muzica celor doi timisoreni.

DORDEDUH doreste sa arate tuturor ca, in ciuda existentei unei scene Black Metal abundente, unde cantitatea este mai importanta decat calitatea, se poate compune si interpreta intr-un mod elegant, profesionist si sincer muzica in care crede!

Va fi un spectacol de imagine si muzica pe durata a 90 de minute, intr-o maniera mai putin intalnita pentru astfel de sonoritati, atat in Romania cat si in Europa!


Asadar, DORDEDUH va aparea pentru prima data pe scena in seara de 24 ianuarie iar posibila sinergie cu THY VEILS o veti putea descoperi doar atunci, fiind, probabil si unica!

Pentru o initiere in universul ECHOES FROM TRANSCENDENCE EVENING, cei interesati pot sa citeasca un interviu cu THY VEILS realizat in urma cu mai bine de 10 ani, ce trateaza insa teme la fel de actuale cu ale noastre vremuri… Aici se va gasi si posibila explicatie pentru Seara Speciala ce sta sa vina…

http://www.kogaionon.com/romana/revista_kogaionon_full/no_05/revista_kogaionon_no5_015.html

Ultimele noutati despre trupe vor veni curand, prin postarea a doua interviuri realizate in aceasta luna!

Vor mai exista in 2010 si alte Seri Speciale in afara celor anuntate? Raspunsul pe 24 ianuarie, in The Silver Church!

Accesul in sala va fi permis la ora 18.30, unde se va putea urmari cca o ora din spectaculosul DVD AGALLOCH, aparut acum cateva saptamani, o raritate dar si o piesa de colectie pentru toti fanii Dark Metal !

In jurul orei 19.30 prima trupa va urca pe scena, cea de-a doua urmand sa-si termine reprezentatia dupa ora 22.00.

Pretul unui bilet este de 40 lei si se va putea cumpara din Reteaua Diverta, www.ticketpoint.ro, sau la intrare, in seara evenimentului.

Va asteptam!


…underground will never die!

www.kogaionon.com

www.donisart.ro

1 comment:

Anonymous said...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!